Home » “Oprano” 400.000 KM, Alem Hodović na Sudu BiH izjavio: “Znao sam prije nekoliko dana da će me pretresti, ništa nisam krio”

“Oprano” 400.000 KM, Alem Hodović na Sudu BiH izjavio: “Znao sam prije nekoliko dana da će me pretresti, ništa nisam krio”

by admin

Dženis Kadrić, bivši specijalac FUP-a i tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina Tita, te Alem Hodović, sarajevski biznismen, koji su uhapšeni prekjučer u sklopu akcije “Consigliere“, predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

Za njih je danas predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

Pranje novca

Zvanično, uhapšeni dvojac sumnjiči se za pranje novca i druga krivična djela.

U okviru akcije obavljen je i pretres njihovih stambenih objekata u Novom Gradu i Šipu te kompanije “E. S. Tech” d.o.o. Sarajevo, čiji je jedan od suvlasnika Hodović. 

Oduzeti su im novac, automobili, četiri automatske puške i četiri pištolja. 

U Sudu BiH danas je održano ročište, po prijedlogu Tužilaštva da im se odredi pritvor, zbog bojazni od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto. 

Tužilaštvo, kao osnov sumnje navode da su bili dio organizirane grupom za pranje novca. 

Kako saznajemo, Tužilaštvo tvrdi da su Hodović i Kadrić, novac koji je stečene krivičnim djelom u drugoj državi htjeli  da stave u legalne tokove.

Sky poruke

Radi se o 400.000 maraka. O tome postoje Sky poruke, koje danas nisu prezentirane u sudnici.

Kadrić se danas nije obratio Sudu, ali jeste Hodović. On je u  obraćanju sutkini Tatjani Kosović rekao da nije htio bježati, da je danima imao informaciju da će biti pretresen i da ništa nije sakrio.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link