Home » Crnolistaši na dodatnim mukama, ne mogu registrovati ni vozila u Federaciji

Crnolistaši na dodatnim mukama, ne mogu registrovati ni vozila u Federaciji

by admin

Nakon što su banke u Federaciji i RS blokirale im račune, sada su na novim mukama

Nakon što su banke u FBiH, ali i u RS-u, blokirale račune crnolistašima, kako i same ne bi završile na crnoj listi, saznajemo da su se pojedini crnolistaši našli u novim problemima. 

Naime, pojedine osiguravajuće kuće za registraciju vozila u Federaciji odbile su saradnju sa najmanje, kako saznajemo, dvije osobe sa crne liste.

A sve zbog toga kako bi izbjegle potencijalnu opasnost da i same budu sankcionirane. Ustvari, osiguravajuća društvaslijede samo postupke Agencije za bankarstvo, ali i banaka u Federaciji koje ne žele imati nikakvu poslovnu saradnju sa osobama koje su “kaznile” Sjedinjene Američke Države. 

Podsjećamo, na crnoj listi u Federaciji Bosne i Hercegovine nalaze se Marinko Čavara, Fadil Novalić, Osman Mehmedagić Osmica, Diana Kajmaković, Gordana Tadić, Amir Zukić, Mirsad Kukić, Asim Sarajlić.

U prevodu, nakon što su ostali bez plaća, ali kako stoje i stvari i penzije u slučaju Osmice, sada ove osobe ne mogu na svoje ime ni registrovati automobil. 

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link