Home » Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno

Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno

by admin

RUSIJA je objavila da će premjestiti raketne sustave koji mogu nositi nuklearno oružje na granicu s Finskom. Prokremaljski dnevnik Izvestija izvijestio je prošlog tjedna da je rusko ministarstvo obrane formiralo zasebnu raketnu brigadu u ruskoj republici Kareliji sa sustavima Iskander-M, koji mogu lansirati konvencionalne i nuklearne projektile.

Rusija je odluku Finske o pridruživanju NATO-u nazvala provokativnom, a nakon toga je uslijedilo pristupanje Švedske. Iskanderi se smatraju središnjim dijelom novoosnovane ruske Lenjingradske vojne oblasti (LMD) koja je stvorena kao odgovor na pridruživanje Helsinkija NATO-u.

General-bojnik Harri Ohra-aho, bivši ravnatelj finske vojne obavještajne agencije, komentirao je ovaj potez.

“Ako se ovo obistini, to neće ništa promijeniti”, napisao je na X-u. “U svakom slučaju, treba se braniti od raketa Iskander”, rekao je, dodajući kako su takve rakete već raspoređene južno od Sankt-Peterburga.

“Operativno se čini apsurdnim približavanje raketnih sustava tako velikog dometa našoj granici, oni su nam lake mete”, dodao je.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link