Home » Ervin Mujak, Direktor inovativne kompanije Pure Technology Network predstavlja projekat “SMART CITY SARAJEVO”

Ervin Mujak, Direktor inovativne kompanije Pure Technology Network predstavlja projekat “SMART CITY SARAJEVO”

by admin

Ervin Mujak želi predstaviti viziju digitalnog razvoja grada Sarajeva, koja će transformirati način na koji živimo i radimo. Kao direktor kompanije PURE TECHNOLOGY NETWORK, predstavljam sveobuhvatan plan koji obuhvaća niz inovativnih tehnoloških rješenja s ciljem stvaranja Digitalnog grada Sarajeva.

  1. Smart Display sustavi: Implementacija pametnih zaslona po gradu omogućit će građanima pristup relevantnim informacijama o prometu, vremenskoj prognozi, događajima i uslugama grada. Ovi zasloni će također pružiti interaktivne opcije za korisnike, poput prijava za usluge i pristupanja e-uslugama grada.
  2. Robotske usluge za građane: Planiramo uvesti robote koji će pružati različite usluge građanima, uključujući nadzor prometa, čišćenje ulica, dostavu paketa i informiranje građana. Ovi roboti će pomoći u smanjenju gužvi u prometu i poboljšanju kvalitete života građana.
  3. Borba protiv nelegalnog parkiranja: Implementirat ćemo sustav nadzora koji će automatski detektirati nelegalno parkirane automobile na zabranjenim lokacijama. Ovaj sustav će omogućiti efikasnije provođenje zakona i smanjenje kaosa uzrokovanog nelegalnim parkiranjem.
  4. Promocija eko-goriva i obnovljivih izvora energije: Gradit ćemo infrastrukturu za punjenje električnih vozila i promovirati korištenje eko-goriva kako bismo smanjili emisije štetnih plinova. Također ćemo poticati upotrebu obnovljivih izvora energije u cijeloj državi kako bismo osigurali održivu budućnost.
  5. Digitalno praćenje policijskih organa: Uvest ćemo napredne digitalne alate za praćenje aktivnosti policijskih organa kako bismo poboljšali sigurnost i učinkovitost njihovog rada. Ovi sustavi će omogućiti bržu reakciju na incidente i bolje upravljanje resursima.
  6. Praćenje roditelja putem GPS sistema: Roditeljima će biti omogućeno praćenje kretanja njihove djece putem GPS tehnologije kako bi osigurali njihovu sigurnost i locirali ih u slučaju potrebe.
  7. Bezbednosne kamere na dronovima (balon kamerama): Upotrebom dronova opremljenih kamerama, poznatih kao balon kamere, povećat ćemo nadzor i sigurnost u gradu, što će smanjiti r
  8. Osigurati patroliranje smart automobilima: Pametni automobili će biti korišteni za patrole koje će se baviti protivkriminalnim aktivnostima.
  9. Digitalizirati javni prijevoz: Uvest ćemo inovativne tehnologije u javni prijevoz radi poboljšanja njegove efikasnosti i dostupnosti.
  10. Rizik od auto krađa i drugih kriminalnih aktivnosti i napravit virtualni security sistem.
  11. Implementacija e-parkinga i smart parking sistema: Uvođenje elektronskog sistema za plaćanje parkinga i pametnih senzora koji će automatski otkrivati slobodna parking mjesta. Ovo će olakšati pronalaženje parkinga građanima i smanjiti gužve u gradskim područjima.
  12. Sigurnosne kamere i softver za praćenje: Postavljanje sigurnosnih kamera na strategijskim lokacijama u gradu kako bi se nadzirala javna sigurnost i smanjila kriminalna aktivnost. Ove kamere će biti povezane sa softverom za praćenje koji omogućuje automatsko prepoznavanje sumnjivih aktivnosti i slanje upozorenja nadležnim organima.

S poštovanjem, Ervin Mujak Direktor, PURE TECHNOLOGY NETWORK

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link