Home » Dženis Kadrić i Alem Hodović predati u nadležnost Tužilaštva BiH

Dženis Kadrić i Alem Hodović predati u nadležnost Tužilaštva BiH

by admin

Dženis Kadrić i Alem Hodović koji su uhapšeni jučer u sklopu akcije “Consigliere” jutros su predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Oni su uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal (član 250. stav 3. KZ BiH) u vezi s krivičnim djelom Pranje novca (član 209. stav 3. u vezi sa stavom 2. KZ BiH).

Izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području općina Centar i Novi Grad. U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva “Consigliere” s dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine. 

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link