Home » SAD uvele sankcije četvorici Izraelaca zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uvele sankcije četvorici Izraelaca zbog nasilja na Zapadnoj obali

by admin

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) saopćila je danas da je uvela sankcije četvorici Izraelaca koji su umiješani u napade na Palestince na Zapadnoj obali. 

Bajden je izdao direktivu kojom State Departmentu i Ministarstvu finansiju daje ovlaštenje da kazne pojedince, što je praksa SAD kada žele sanckionisati kriminalce, teroriste i prekršioce ljudskih prava. 

Sankcije protiv individua koje su na crnoj listi blokira im pristup imovini koju imaju u SAD, uvodi im se zabrana ulaska u Ameriku i zabranjuje se američkim državljanima da vrše bilo kakve transakcije sa kažnjenima.

Visoki član administracije rekao je da je odluka usmjerena da se na Zapadnoj obali promovišu “mir, bezbjednost i dostojanstvo”, kao i da je dio širih ciljeva administracije ka uspostavljanju palestinske države, dok se paralelno podržava Izrael da uništi Hamas u Pojasu Gaze.

Nivo nasilja na Zapadnoj obali povećao se u 2023. godini i postao je najviši u odnosu na prethodne godine.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link