Home » Srpska policija uz granicu s Hrvatskom uhitila Afganistance s automatskom puškom

Srpska policija uz granicu s Hrvatskom uhitila Afganistance s automatskom puškom

by admin

DVOJICA državljana Afganistana uhićena su u blizini graničnog prijelaza Batrovci, u smjeru Hrvatske, zbog sumnje da su članovi organizirane kriminalne skupine koja se na teritoriju Srbije bavi krijumčarenjem ilegalnih migranata, priopćio je srpski MUP.

Kod uhićenih Afganistanaca nađeni su automatska puška i 26 metaka, a u tijeku je identificiranje i pronalaženje ostalih članova te grupe, koju uglavnom čine državljani Afganistana. U akciji su uz policiju sudjelovali i pripadnici Žandarmerije i Službe za borbu protiv terorizma.

Statistika policije

Od početka akcije za suzbijanja ilegalnih migracija 27. listopada policija je pronašla 6967 ilegalnih migranata, 38 automatskih pušaka, 13 pištolja i više od 3700 komada streljiva.

Podneseno je 45 kaznenih prijava za nedopušten prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 kaznenih prijava u vezi s oružjem te više drugih prijava, uključujući posjedovanje narkotika.

Također, MUP je podnio i 787 prekršajnih prijava po Zakonu o strancima te 404 prijave za prekršaje Zakona o graničnoj kontroli, navedeno je u priopćenju.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link