Home » Volkswagen Magotan je Passat koji Evropljani nikad neće dobiti

Volkswagen Magotan je Passat koji Evropljani nikad neće dobiti

by admin

Kineski entuzijazam za putničkim automobilima motivisao je kompaniju Volkswagen da plasira još jedan sedan na ovo tržište, a to je Magotan.
Riječ je o modelu koji će uskoro biti u prodaji i koji dijeli dosta sličnosti s najnovijim Volkswagenovim modelom Passat Variant i Škodom Superb, koji su dostupni kupcima u Evropi.

Izgled je otkriven zahvaljujući kineskom ministarstvu informacija.

Magotan je bio kineska verzija Passata, koja je dobila novo ime i nešto drugačiji dizajn. Međutim, 2011. godine je Volkswagen donio odluku da sjevernoamerički Passat plasira u Kinu, koji je zadržao poznato ime. Stoga, u drugoj generaciji se “kineski” Passat razvio u potpuno prepoznatljivo vozilo te je nastavio postojati uz Magotan.

S obzirom na činjenicu da Volkswagen Evropljanima nudi samo kao karavan, ovaj model uglavnom liči na novu Škodu Superb, koja je na Starom kontinentu dostupna kao sedan i karavan.

Iako je baziran na evropskom Passatu, Volkswagenovi dizajneri su pokušali drugačije kreirati magotan. Prednji dio je više “kutijast” sa svjetlima koja imaju ravnije linije od Passatovih, a gornja rešetka je također veća. Srebrna letvica se nalazi ispod umjesto iznad svjetala. Donja rešetka se također znatno razlikuje od Passatove te izgleda kao da je preuzeta od Superba.

Nazad su svjetla koja se protežu preko prtljažnika i podsjećaju na dizajn iskorišten za Volkswagenovu ID. porodicu električnih automobila. Iako nema vidljivih izduvnih cijevi, model će pokretati motor s unutrašnjim sagorijevanjem.

Izvori tvrde da će sedan srednje veličine dobiti 2,0-litarski DTJ motor koji proizvodi Volkswagen FAW. Razvija maksimalnih 217 KS, no čini se da hibridnog pogona neće biti u ponudi.

Više informacija će biti poznato naknadno.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link