Home » IDF uhvaćen u laži: Reportaža demantovala navode o tunelu ispod bolnice

IDF uhvaćen u laži: Reportaža demantovala navode o tunelu ispod bolnice

by admin

Tvrdnje izraelskih vlasti da postoji tunel za borce Hamasa ispod bolnice za rehabilitaciju i protetiku “Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani”, poznatije kao katarska bolnica, opovrgnula je televizija “Al-Arabi” reportažom. 

Izraelske vlasti često su koristile priliku tvrditi da postoje bunkeri i glavni tuneli koji prolaze ispod bolnica u Gazi, a sve kao opravdanje za ciljanje zdravstvenih ustanova. 

Video koji je objavila izraelska vojska pokazuje otvor u bolničkom dvorištu koji navodno vodi do Hamasovog tunela. 

Međutim, reportaža pokazuje da je to jednostavno pristupni otvor (šaht) koju bolnica koristi za bunjenje terapijskih bazena amputirance, zalijevanje terena i rezervni izvor vode u slučaju nužde.

Ova bolnica, koju je Katar izgradio, radi od 2019. godine, a kao i druge bolnice u Pojasu Gaze oštećena je nemilosrdnim zračnim bombardiranjem izraelskih snaga.

U svom ratu protiv Hamasa, Izrael je više puta tvrdio da su određene bolnice paravan za Hamasove tunele i da su saučesnici u aktivnostiam grupe.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link