Home » Dok djecu ubijaju, crno nam se piše: Ministar zvani tajna istraga i komesar nevidljivi u nikad nesigurnijem gradu!

Dok djecu ubijaju, crno nam se piše: Ministar zvani tajna istraga i komesar nevidljivi u nikad nesigurnijem gradu!

by admin

Sarajevo je već odavno postalo nesigurno. No, posljednih godinu, situacija itekako izmiče kontroli. Ubistva, pljačke, paljevine vozila… Svaki dan je sve gore i gore! To nadležni vide, ali se prave blesavi. Itekako blesavi i bezobrazni! Čast izuzecima! 

Stavit ćemo kamere

Iako iskaču na TV ekranima kao paštete iz frižidera, izjave koje daju, obećanja koja nude, blago rečeno, smiješna su i vrijeđaju zdrav razum.

Poboljšat ćemo, stavit ćemo kamere, angažirati dodatne policijske snage… Imat ćemo i kamere. Sarajevo je sigurno. Floskula za floskulom. 

Posljednji slučaj ubistva mladića na Otoci dokaz je sve nemoći MUP-a KS s Admirom Katicom na čelu i timom koji je okupio.

Njegova izjava nakon skoro dva dana od ubistva da je istraga o ubistvu na Otoci tajna, dokaz je (ne) funkcioniranja Uprave policije i policijskog komesara Fatmira Hajdarevića koji je nevidljiv. Čovjek zvani duh. Tako ga zovu i kolege i policajci. Krije se sam od sebe. Nestao u akciji!

Ljudi u Sarajevu, obični građani, ne znaju ni da postoji policijski komesar, niti se pojavljuje, niti oglašava. A na čelo policije imenovan je u martu prošle godine. U policiji radi punih 25 godina. I šta je uradio ovaj čovjek da se poboljša sigurnost?!

Sve se svelo na policijska štura saopćenja, dok djeca ginu,a Katica se ne može dogovoriti ni sam s sobom da li je istraga, pročitajte o ubistvu mladića tajna, ili je Tužilaštvo branilo da se iznose informacije!? Kako, zašto. Koga to uopće briga. 

Kako će biti tajna istraga o ubistvu mladića u nedjelju uvečer, brutalno, bahato, kada je skoro cijeli grad znao ko je ubica, ko su nastradali i pretučeni. O kakvoj tajnosti priča ministar?

Šta je Katici tajna istraga, vijest da se ubica predao, a prije toga krio dva dana u Zenici i najavio predaju putem advokata. 

O kakvom hapšenju priča čovjek koji je javno pohvalio prije dva mjeseca sarajevske policajce za hapšenje ubica državljanina Švedske na Palama, a uhapsila ih je i predala policija iz RS.

O kakvoj sigurnosti priča čovjek u čijem su mandatu ubijene doktorice na Marindvoru, pomahnitali ubica likvidirao suprugu u Sarajevu, švedske ubice na Otesu likvidirale Harisa Osterdala…. 

Za pola godine ubistvo za ubistvom.

O čemu priča Katica i kakvoj sigurnosnoj situaciji? Čime se hvali, kakvim odlukama, rješenjima? Time da je postavio radare na Kovačićima, a skinuo ih u Nedžarićima. Da je od Uprave policije napravio stranačku vojsku, koju kontroliše opskurni lik Elvedin Okerić, neki NIP-ovac koji je bio u inim komisijama za sigurnost.

I da se razumijemo, Sarajevo ima odlične policajace, ali nestručne rukovodioce i šefove. Oni koji su znali, premješteni su, ovi koji su ostali, klimaju glavama.

Dolaskom Hajdarevića sve je stalo. Niti ima Sky istraga, niti hapšenja. Niko ne zna čime se uopće bavi MUP KS, osim što nabavlja helikopter po cijeni od gotovo 40 miliona KM dok policajci hodaju goli i poderani, u ljetnim čizmama na minus 10.

I Katici je glavna: rasvijetlit ćemo sve do kraja. U gradu u kojem su se predali svi koje je sarajevska policija tražila. Zvuči smiješno, ali je tako. 

I što bi rekli nadrealisti, “djeca nam se smiju, moj Reufe”. Samo što je sada to bolje preformulisati, Reufe i djecu nam ubijaju, a Katica broji kamere po Sarajevu od kojih pola ne radi.

Čisti populizam i nekompetencija. Ministar zvani tajna istraga i komesar zvani nevidljivi. Kako da nam bude bolje? Ko je zadnji put vidio komesara, neka digne dva prsta.

Dokaz kako se radi policijski posao, Katica i Hajdarević bi mogli naučiti od kolega u RS. Dokaz im je slučaj Doboj. Za osam sati svi pohapšeni i javno saopćeni svi detalji ubistva. 

Šuti, ne talasaj

Samo je kod Katice glavni slogan: šuti, ne talasaj. Nema  nadležnosti, a ne skida se sa televizije i mladi praznu slamu.

Smijenit će me, tražit će moju smjenu, to mu je možda u glavi. I ne treba nam ministar koji očito ne zna da radi svoj posao. Isto važi i za komesara.

Prije deset godina su se u Sarajevu za bačene petarde tražile ostavke. A danas?

Sada nam ubijaju djecu i svi šute. Šuti i premijer Nikad Uk, zvani muk. Neka vide samo suze majke Farisa Pendeka, sve će im biti jasno šta i kako rade i šta nisu uradili.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link