Home » Čampara o optužbama presuđenog Novalića za “Avaz”: Fadilu niko nije kriv, osim vrha SDA koji ga je uvukao u ove stvari

Čampara o optužbama presuđenog Novalića za “Avaz”: Fadilu niko nije kriv, osim vrha SDA koji ga je uvukao u ove stvari

by admin

Presuđeni bivši premijer Federacije BiH i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Fadil Novalić sinoć je optužio zastupnika u Skupštini KS Aljošu Čamparu (NiP) da je kreirao aferu “Respiratori” nakon što se “otkrilo da je umiješan o korupciju”.

Tim povodom smo kontaktirali Aljošu Čamparu, koji kaže da mu je s ljudskog aspekta žao Fadila Novalića.

– Evidentno je nakon svega što izjavljuje da se radi o jednom političkom naivcu koji je okrivio sve u ovoj državi, osim onih koji su mu naložili da to radi. Dakle, vrh stranke je njemu problem, a ne niko drugi. Bilo ko kriminalan ili korupcija koju spominje neka slobodno prijavi, i ne samo on, nego bilo ko u ovoj državi  – rekao je Čampara za portal “Avaza”.

Smatra da sve treba biti procesuirano ukoliko postoje dokazi, ali u njegovom slučaju, kako kaže, od te priče nema ništa.

– Možete li zamisliti da se izjavi da se vrši kontrola i tužilaca i sudija i policije i Ambasade SAD i OSCE-a i namjenske industrije. Jedini je njegov problem, zapravo, što je politički naivac i jer ga je vrh SDA uvukao u ove stvari. Nisam mu ja kriv zato što je od malinara naručivao respiratore, niti mu je zato kriva Ambasada SAD, niti OSCE, niti međunarodna zajednica, nije mu niko kriv jer je porukom primao nekog malinara kojeg je Asim poslao – kazao je Čampara za “Avaz”.

O optužbama na njegov račun kaže da se to može porediti s naprednom umjetnom inteligencijom, koja može predvidjeti apsolutno sve što će se desiti za pet godina.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link