Home » Snimka dostavljača u Indiji širi se internetom: Nije imao goriva pa dostavio hranu na konju

Snimka dostavljača u Indiji širi se internetom: Nije imao goriva pa dostavio hranu na konju

by admin

Snimak dostavljača hrane u Indiji proširio se internetom, a razlog tome je upravo to što je dostavljao hranu na konju.

Naime, dostavljač koji radi za kompaniju “Zomato” snimljen je dok jaše konja ulicama Hyderabada na jugu Indije, a na leđima nosi torbu s hranom. 

Nije imao goriva

Kako piše The Guardian, dostavljača su naživcirali redovi na benzinskim pumpama i gužve u saobraćaju. Također, ponestalo je goriva. 

– Nema goriva za moj motor. Čekao sam u redu na benzinskoj tri sata. Nisam mogao dobiti gorivo – rekao je dostavljač.

Do nestašice goriva došlo je jer su vozači kamiona u Hyberlandu bili u štrajku. Štrajkaju zbog vladinog prijedloga zakona prema kojemu bi se izazivanje saobraćajne nesreće, a zatim bijeg s mjesta nesreće, kažnjavalo zatvorskom kaznom i do 10 godina. Štrajk je prekinut nakon što je vlada pristala na kompromis.

Pritisak na dostavljače

Inače, dostavljači u Indiji jurcaju ulicama kroz gužvu kako bi što prije dostavili hranu. Neke dostavljačke kompanije obećale su kupcima dostavu hrane u roku 10 minuta, što je naišlo na val kritika da su dostavljači pod pritiskom zbog vremenskog okvira.

Zomato je naglasio kako njihovi dostavljači ne dobivaju bonus za dostave na vrijeme te tvrde da im skidaju novac s plaće ako dostava kasni. 

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link