Home » Američka vojska izvela dva nova napada

Američka vojska izvela dva nova napada

by admin

 Američke snage izvele su dva napada na pomorski dron i protivbrodske krstareće rakete koji su lansirani iz oblasti Jemena.

U saopštenju se navodi da su Huti lansirali četiri protivbrodske balističke rakete prema trgovačkom brodu MT “Poluks” od petka u 13.15 sati po lokalnom vremenu do 01.00 sat noćas.

Centcom je objavio na Twitteru da u tim napadima nije bilo povrijeđenih i da nije pričinjena šteta na brodu MT “Poluks”, kao ni na drugim plovilima u toj oblasti, prenio je “Reuters”.

Prethodno je TV kanal “Al Masira” u vlasništvu Huta javio da su oružane snage SAD i Velike Britanije izvele seriju napada na teritoriju Jemena koju kontrolišu Huti, prenio je “TAS S”.

Advertisement

0 seconds of 0 secondsVolume 0%

SAD i Velika Britanija su prošlog mjeseca izvele napade na vojne položaje Huta u Jemenu da bi, kako su navele, smanjile sposobnosti pobunjenika da napadaju trgovačke brodove na Crvenom moru. Huti su u novembru počeli da napadaju brodove u Crvenom moru zbog, kako su naveli, napada Izraela na Pojas Gaze

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link