Home » Detalji nesreće u Sarajevu: Ko je vozio neregistrovano vozilo, prošao kroz crveno, udario 14-godišnjaka pa pobjegao

Detalji nesreće u Sarajevu: Ko je vozio neregistrovano vozilo, prošao kroz crveno, udario 14-godišnjaka pa pobjegao

by admin

saobraćajnu nesreću nedaleko od tramvajske stanice “Socijalno” u Sarajevu prošao je neregistrovanim automobilom kroz crveno svjetlo na semaforu, udario maloljetnika, a zatim pobjegao s mjesta nesreće, otkriva Klix.ba.

Maloljetnik je imao sreće jer je zadobio samo lakše tjelesne povrede.

Sat nakon nesreće policija je pronašla nesavjesnog vozača i uručila mu prekršajni nalog po dva člana Zakona o osnovima sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

To su članovi 51 i 158 koji govore o prolasku kroz crveno svjetlo na semaforu i napuštanje mjesta nesreće.

Dakle, nesavjesni vozač će za prolazak kroz crveno, udaranje pješaka i napuštanje mjesta nesreće koju je skrivio dobiti određenu novčanu kaznu.

Lamija Hadžihasanović Homarac, majka 14-godišnjeg Farisa koji je udaren, ispričala je za Klix.ba šta se sinoć događalo.

“Faris je krenuo kući iz grada, čuli smo se oko 20:30 sati kada mi je rekao da ide pojesti doner pa će doći kući…”, prisjeća se.

“Kada mu se upalilo zeleno za pješake, krenuo je preći ulicu da bi ušao u tramvaj. Automobili u krajnjoj lijevoj i desnoj traci su se zaustavili na crveno svjetlo, a kada je zakoračio u srednju traku, u sekundi je vidio automobil koji se ne zaustavlja i koji ga je udario”, priča Farisova majka.

Kaže da je njen sin instiktivno poskočio, sklupčao se i pokrio rukama glavu.

“Udarac automobila ga je bacio na haubu, šoferšajba je pukla, a vozač je pobjegao s mjesta nesreće. Faris je pao na pod. Nije imao potres mozga, ali minutu nije vidio. Sjeća se da su ljudi prilazili i pita li je li dobro. Od šoka je skočio i trčao po raskrsnici. Prolaznici su pozvali policiju”, govori Lamija.

Kaže da se sa svojim sinom drugi put čula sat kasnije, oko 21:30 sati, da ga pita dokle je, a on joj je odgovorio da je u Hitnoj pomoći.

Maloljetni Faris ima nagnječenje kosti lijeve noge, hematome po lijevoj strani tijela i po glavi. Na svu sreću, nema povreda unutrašnjih organa.

Majka 14-godišnjaka kaže da šture policijske informacije bacaju sumnju da se neko pokušava skriti.

“Identitet nam nisu dali. Prošao je kroz crveno svjetlo i vozio neregistrovano vozilo. Napisano mu je pet prekršaja. Sinoć su nam rekli da je vozio neki stranac. Šta me briga što je vozio stranac? Ne znam da li da sumnjam ili ne, da li sam paranoična ili nekoga štite!? Mi nećemo stati tek tako. Dešava se, može se svakome desiti, ali kako neko može pobjeći, dijete je moglo iskrvariti. Ovo je tolika bahatost. Za šta služe kamere, zašto policija ne izuzima neregistrovana vozila? Ja zbog 20 KM neplaćene kazne ne mogu registrovati automobil”, govori ogorčena majka.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link