Home » NOVI OBRAČUNI U SARAJEVU: U Starom Gradu zapaljen automobil djevojke Mirze Hatića

NOVI OBRAČUNI U SARAJEVU: U Starom Gradu zapaljen automobil djevojke Mirze Hatića

by admin

U ulici Desete brdske brigade u sarajevskom naselju Toka – Džeka u Starom Gradu, rano jutros izbio je požar na automobilu BMW 7, njemačkih registarskih oznaka, koji je u potpunosti izgorio, a usljed djelovanja vatre oštećena su i još dva vozila – golf 6 i golf 7, koji su bili parkirani u neposrednoj blizini.

Kako je potvrdila glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić, požar na vozilu prijavljen je u 5.30 sati. 

Intervenirali su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, a požar je ugašen oko sat kasnije.

– Osim vozila BMW 7, oštećenja su nastupila i na vozilima golf 5 i golf 6 koji su se nalazili u blizini. Povrijeđenih nije bilo. Uzroci izbijanja požara zasad nisu poznati i bit će utvrđeni uviđajem koji će obaviti policijski službenici i vještak protivpožarne zaštite – kazala je Novalić.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil BMW je vlasništvo djevojke Mirze Hatića, a sumnja se da je požar namjerno izazvan.

Mirza Hatić je policiji dobro poznati, osuđivani sarajevski kriminalac. U septembru prošle godine Hatić je ranjen u pucnjavi na Baščaršiji.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link