Home » Tijela turista pronađena u bunaru u Meksiku: Upucani u glavu

Tijela turista pronađena u bunaru u Meksiku: Upucani u glavu

BILI NA SURFANJU

by admin

Tijela trojice turista pronađana su u bunari na sjeverozapadu Meksika, objavile su lokalne vlasti. Oni su imali rane od metaka na glavama.

Riječ je o braći iz Australije Džejk i Kalum Robinson (30 i 33) i Amerikancu Džeku Karteru Roudu (3), koji su nestali 27. aprila dok su bili na surfanju u Ensenadi. Tijela su pronađena u subotu, a sinoć su ih identificirali rođaci koji su stigli u Meksiko kako bi pomogli.

Službenici vjeruju da su muškarci napadnuti dok su se pokušavali odbraniti od pokušaja krađe njihovog kamioneta. Napadači su navodno napali muškarce i vozilo zbog guma te su pritom upucali troje turista koji su se opirali, rekla je tužiteljica regije Baja Kalifornije Maria Andrade.

Njihova tijela pronađena su u bunaru dubokom 4 metra, oko 6 kilometara dalje od mjesta napada u gradu Santo Tomas.

U blizini su pronađeni napušteni šatori, spaljeni bijeli kamionet i njihovi telefoni. Pronađeno je i četvrto tijelo u navedenom bunaru, ali je tamo bilo duže i nije povezano sa slučajem, rekli su dužnosnici. Trojica osumnjičenika privedena su zbog sumnje da su direktno ili indirektno učestvovali u napadu.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link