Home » Glavni tužilac Kajganić najavio tužbu protiv Sanje Vulić

Glavni tužilac Kajganić najavio tužbu protiv Sanje Vulić

by admin

Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić najavio je da će tužiti šeficu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić, piše BN.

– S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u Republici Srpskoj – navedeno je iz Tužilaštva BiH za BN.

Vulić je rekla da se Kajganić “morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova “pravila igre”, primiti fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste”, nazvavši ga izdajnikom svog naroda.

– I to onog za koji važi stara narodna izreka: “Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena” – rekla je Vulić.

Vulić se okomila na Kajganića nakon što je protiv njenog šefa, Milorada Dodika, podignuta optužnica za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt), koga vlasti RS ne priznaju.

Related Articles

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Share via
Copy link